Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minden mi manikűr,pedikűr

2012.02.08


A paraffin jótékony hatásai

 Manikűr Pedikűr Műköröm - Tippek, Tanácsok

A kéz- és láb ápolásához ma már elengedhetetlen, hogy paraffinos kezelésben is részesítsük vendégeinket.

A házimunka, papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, de az előrehaladott életkor is – és még rengeteg dolog – mind maguk után vonják a speciális kezeléseket.

A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás a paraffin kezelés.

 

Mi is a paraffin?

 

A paraffin a kémiában az alkán szénhidrogének gyűjtőneve. Köznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta. A paraffin elnevezés a latin parum (= kevéssé) + affinis (=ebben az értelemben reakcióképesség) szavak összetételéből származik. A paraffin lehet légnemű, folyékony és szilárd formában.

 A paraffin viasz (vagy köznapi nevén paraffin), tiszta formában fehér, színtelen, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyagot alkot. Olvadáspontja a benne található molekulák átlagos hosszától függően 47-64°C.

 

 

Télen a fűtéstől kiszáradt hideg lábakra, nyáron a sok mezítláb járástól kirepedt sarok kezelésére is ajánlatos. Sokféle illatú és hatóanyagú paraffin kapható. Változatosan, időszakonként megújítva kell a vendégek igényei szerint kiválasztani a paraffint. A levendula, citrom, barack, aloe vera, csokoládé, zöldtea stb. mind alkalmas, hogy vendégünk elégedetten távozzon tőlünk.

 

Paraffinos lábápolás

 Manikűr Pedikűr Műköröm - Tippek, Tanácsok 1. kép

A kéz- és láb paraffin fürdőjének menete különböző, hiszen a lábkezelést gyógynövény olajos fürdővel kezdjük, majd fertőtlenítjük azt. Hámlasztó bőrradírral eltávolítjuk az elhalt hámréteget.

Itt személyre szólóan többféle készítményből választhatunk: holttengeri só, gránátalma, citrom, hibiszkusz stb. Legjobb, ha több szaküzletben is körülnézünk, informálódunk, hogy melyiknek milyen a hatása. 2-3 félét válasszunk ki vendégkörünket figyelembe véve.

A hámlasztást finom masszírozással végezzük el hámlasztó kesztyűben, ezáltal fokozzuk a vérkeringést és a hámlás hatását, valamint wellness élményt nyújtunk vendégünknek. A letisztult bőrre ultrahidratáló krémeket válasszunk, melyek tápláló hatásúak és a paraffin fürdő hatására mélyen behatolnak a bőrfelületbe.

 

tn2_def_pic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pedikur-manikur-mukoromepites_33750055_1_f.jpg

 

 

 

 
 

 


Utolsó kép


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 83534
Hónap: 1112
Nap: 23